Kijktip: André Rieu concert op Museumplein

0

We moeten nog even wachten tot we weer van evenementen in de buitenlucht mogen genieten. Tot 1 september zijn alle evenementen verboden. Maar dat laat ons niet om te genieten van geregistreerde concerten! Zoals dit concert van André Rieu op het Museumplein in Amsterdam.

Op 30 april in 2013 mocht André Rieu met zijn Johann Strauss Orkest optreden bij het inhuldigingsfeest van koning Willem Alexander en koningin Máxima. Die dag traden ook André van Duin en Martijn Fischer (in zijn rol als André Hazes) op. Het Museumplein was omgebouwd tot een groot podium met zitplaatsen voor tienduizenden mensen.

Rieu zei over het concert: “De mooiste dag uit mijn muzikale carrière en de absolute bekroning van mijn werk!”. De violist schreef een speciale Koningswals voor het unieke optreden. Dus ken jij deze registratie nog niet? Zet dan zondag 26 april je tv aan. Het is te zien om 13.10 uur op NPO 1.

Foto: Karl Heinz Meurer

Geniet van nog veel meer klassieke muziek. Kijk snel in onze theateragenda.

Share.