André Rieu vreest voor toekomst van zijn orkest

0

De altijd zo positief ingestelde André Rieu weet het even niet meer. De coronamaatregelen spelen hem zoveel parten, dat hij vreest dat zijn orkest het niet redt volgend jaar.

Vrijthof-concerten André Rieu

Waar zijn agenda anders uitpuilt, zijn nu bijna al zijn concerten afgelast, zowel in binnen- als buitenland. Zijn wereldberoemde Vrijthof-concertreeks bijvoorbeeld, dat traditiegetrouw elke zomer duizenden trouwe fans uit de hele wereld aantrekt, kon geen doorgang vinden. En of de kerstshows in het Maastrichtse MECC wel doorgaan, is nog onzeker. Hoewel er nog niet officieel een besluit is genomen, ziet Rieu het somber in. “Met 12.000 mensen in een overdekte ruimte, dat wordt lastig. Mondkapjes en handschoenen, dat kan misschien nog wel, maar met 1,5 meter afstand is het onmogelijk,” zo vertelt hij aan omroep L1.

Verloren jaar

Dit jaar beschouwt hij dan ook als verloren. En met 136 mensen in dienst vreest hij het komende seizoen. Als de maatregelen omtrent corona gehandhaafd blijven, zal dit wellicht het einde van zijn bedrijf kunnen betekenen. “Ik kan met alle vaste lasten en productiekosten niet voor een handjevol mensen spelen,” zo legt de violist en orkestleider uit.

Kestconcerten MECC onzeker

Rieu blijft echter ook lichtpuntjes zien. “Als de mensen nu al in een vliegtuig met mondkapjes naast elkaar kunnen zitten, dan moet dat op het Vrijthof ook kunnen, zonder die anderhalve meter.” Dat de optredens van André Rieu weer doorgang moeten gaan vinden om zijn bedrijf te redden, dat staat vast.

Share.