André Rieu wil in de zomer 2021 een grote comeback maken in Maastricht

0

Net als veel artiesten is de coronacrisis een zware klap voor meesterviolist André Rieu. Daarom denkt hij nu al na over hoe hij die klap volgend jaar misschien een beetje kan opvangen. Als het aan Rieu ligt gaat hij in de zomer van 2021 een heel aantal concerten op de Vrijthof in Maastricht inhalen.

André Rieu laat in een gesprek met De Telegraaf weten dat hij volgende zomer wel twintig keer wil optreden. Hij heeft hierover al gesproken met de burgemeester van Maastricht Annemarie Penn, maar de beslissing is natuurlijk aan de gemeenteraad. Rieu ziet deze concertenreeks nu als een comeback na de coronacrisis: “Maastricht zou mooi zijn om weer op te starten, maar dan hoop ik wel dat we meer concerten kunnen doen dan normaal, want er is aardig wat in te halen.”

Geen Vrijthofconcerten op anderhalve meter

De concerten op het Vrijthof van dit jaar zijn al afgelast. Daarnaast laat Rieu weten dat hij deze concerten, waar meer dan honderdduizend fans op af komen, niet voor zich ziet binnen de anderhalve meter regel: “Zolang die 1,5 meter geldt, jongens, dat kan niet. Ik kan geen muziek maken voor mensen die geen walsje mogen doen en op zo’n afstand van elkaar moeten blijven“, aldus Rieu tegen De Telegraaf.

Kerstconcerten in de MECC

Dit jaar zouden André Rieu en zijn orkest ook weer in de MECC in Maastricht staan voor een reeks kerstconcerten. Vorig jaar liet Rieu de droom van een kerstconcert in vervulling gaan en met doorslaand succes. Nu is het nog onzeker of de concerten door kunnen gaan. Als de maatregelen niet enigszins worden versoepeld, dan vreest de geliefde orkestleider voor de toekomst van zijn orkest.

Beeld: © ANP

Kijk voor nog veel meer muziekvoorstellingen in onze theateragenda.

Share.