André Rieu mag in 2021 vaker optreden op het Vrijthof

0

Normaal gesproken staat Nederlands beroemde meesterviolist in de zomer op het Vrijthof in Maastricht met 12 prachtige voorstellingen. Maar door corona is dit concertseizoen voor André Rieu helemaal in het water gevallen. Daarom heeft de gemeenteraad van Maastricht besloten dat hij dit in 2021 deels mag inhalen.

Volgend jaar mag Rieu in totaal 20 concerten geven tussen 30 juni en 25 juli, dus 8 concerten meer dan normaal. Uiteraard onder de voorwaarde dat het dan weer kan met corona. Op deze manier kan Rieu toch nog een beetje van de schade van dit jaar inhalen. Hij heeft namelijk niet alleen zijn zomerconcerten moeten annuleren, maar de musicus moest ook zijn kerstshows in het MECC afgelasten.

Concerten op 1,5-meter geen optie

Het was nog even onzeker of Rieu groen licht zou krijgen voor de extra concerten. Niet iedereen in de gemeenteraad stemde voor uit vrees dat andere organisatoren nu ook extra ruimte willen om de geleden schade van dit jaar in te halen. Ze benadrukken dan ook dat het gaat om een eenmalige aanpassing. Daarnaast zouden sommige bewoners bezwaar maken over overlast van de grootschalige concerten.

Maar goed nieuws dus voor André Rieu en al zijn fans. Het is nu alleen nog afwachten hoe de coronacrisis zich ontwikkelt. Rieu gaf namelijk eerder al aan dat een concert geven op anderhalve meter voor hem geen optie is: “Zolang die 1,5 meter geldt, jongens, dat kan niet. Ik kan geen muziek maken voor mensen die geen walsje mogen doen en op zo’n afstand van elkaar moeten blijven,” zo liet hij aan De Telegraaf weten.

André Rieu – Can’t Help Falling in Love

Beeld: © press André Rieu

Share.