Streep door coronaproof M-theater in Maastricht

0

De plannen voor het coronaproof M-theater in Maastricht zijn definitief van de baan. De huidige besmettingscijfers en coronamaatregelen staan een opening in de weg, terwijl voorstellingen ook niet verplaatst kunnen worden. Initiatiefnemers Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht zien geen andere mogelijkheid dan de boel af te blazen.

Een speciaal coronaproof theater dat zijn deuren niet kan openen vanwege het coronavirus: ironischer kan het haast niet. Toch is dit harde realiteit voor het Maastrichtse M-theater. In de gloednieuwe theaterzaal in het MECC zouden bezoekers op veilige afstand van elkaar kunnen genieten van talloze podiumkunsten, maar zover heeft het nooit mogen komen. De verlengde lockdown en aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus heeft initiatoren Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht doen besluiten de stekker uit het project te trekken.

Voorstellingen naar Theater aan het Vrijthof

De geplande voorstellingen in het M-theater worden zoveel mogelijk verplaatst naar het Theater aan het Vrijthof. Heb je een kaartje gekocht voor een show in het M-theater? Dan neemt het theater binnenkort contact met je op over de gang van zaken.

“Geen verspilde energie”

Hoewel het gezamenlijke theaterplan in het water is gevallen, zien de initiatiefnemers de gedane inspanningen als mooie opstap voor verdere samenwerkingen. “Het is zeker geen verspilde energie, maar een vruchtbare voedingsbodem voor een verdere toekomstige samenwerking. Het M-theater is een goed voorbeeld van cultureel ondernemerschap in coronatijd. En we zijn trots op iedereen die zich voor dit project voor de volle honderd procent heeft ingezet en op ieders enthousiasme”, zo valt te lezen op de website van het M-theater.

Beide partijen sluiten overigens niet uit dat het plan (in een andere vorm) in de verdere toekomst alsnog wordt uitgevoerd.

Share.