Binnenkort naar het theater met testbewijs-app Coronacheck?

0

Mogen we binnenkort weer naar het theater? Demissionair minister Hugo de Jonge ziet mogelijkheden. Toegangtests en een speciale coronatestbewijs-app zouden veilig evenementenbezoek op redelijke termijn weer mogelijk moeten maken.

De Jonge vertelt in De Volkskrant dat de overheid de laatste maanden hard heeft gewerkt aan de app CoronaCheck. Een bewijs van een negatieve coronatest in de app dient, naast eventuele sneltests aan de deur, als toegangsbewijs voor een evenement. Naar verwachting wordt de CoronaCheck-app in maart voor het eerst gebruikt bij een testevenement.

“Na pilots in maart beginnen we in april voor het echie, eerst met beperkte capaciteit. Ondertussen regelen we voldoende testmogelijkheden en gaat er in maart een wet voor naar de Kamer”, zo licht De Jonge toe.

“Voorlopig zijn de maatregelen nog nodig, daar kunnen we echt niet onderuit. Wel gaan we proberen met grootschalige toegangstesten in kleine stapjes meer perspectief te bieden. Daarmee maak je dingen mogelijk die anders, gezien de stand van de epidemie, misschien nog onverantwoord zouden zijn. Denk aan het theater of sportstadions.”

Testevenementen

Naast de app-ontwikkeling wordt er momenteel ook druk geëxperimenteerd met speciale testevenementen. Zo stond Guido Weijers afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer op het podium voor 500 man met zijn voorstelling Masterclass Geluk.

De cabaretier was blij om weer te mogen optreden, al had dat volgens hem al veel eerder gekund, vertelt hij aan het ANP. “Ze moeten zich schamen dat er pas na tien maanden proeven worden gedaan, zo valt te lezen op NU.nl.

“Ik hoop dat de huidige coronasituatie snel achter ons ligt, we niet meer worden vastgehouden door de maatregelen en weer samen met elkaar naar het theater kunnen gaan”, zo besluit Weijers.

Share.